Uzdrawianie holistyczne

Odzyskaj zdrowie i wewnętrzną równowagę

w Poznaniu i w Wałbrzychu oraz we wszystkich innych miejscach kraju, gdzie są nasi pacjenci, stosujemy uzdrawianie holistyczne kierujące się zasadą działania w zgodzie z naturą, a przy tym pełnego respektowania zapisów Przysięgi Hipokratesa, którą składają lekarze wszystkich dziedzin medycyny. Podstawowym założeniem jest dla nas jedność ciała, umysłu i ducha, których związki są w pełni naturalne. Uzdrawianie holistyczne wykorzystuje wiedzę o ziemskich wibracjach i przepływach energii, które mają wpływ również na kondycję i samopoczucie człowieka.

W uzdrawianiu holistycznym liczy się nie tyle sama choroba, co przyczyny, które doprowadziły do jej rozwoju. To dlatego uważnie badamy organizm oraz słuchamy osób zgłaszające się z prośbą o pomoc. W trakcie leczenia zachęcamy pacjenta do czynnego udziału w jego procesie. Działamy poprzez wdrażanie w tajniki myślenia i życia w rytmie natury, pomagamy wkroczyć na odpowiednią ścieżkę samorozwoju. Jako terapeuci łączymy zabiegi medycyny naturalnej oraz wsparcie w podnoszeniu świadomości własnego organizmu.

Uzdrawianie holistyczne – kiedy pomaga?

Dzięki kompleksowemu podejściu do zdrowia medycyna holistyczna jest w stanie poradzić sobie z niemal każdym problemem. Jej metody i zabiegi dobieramy w zależności od charakteru dolegliwości.

Jako metoda odzyskiwania zdrowia i równowagi sprawdza się nawet w ciężkich przypadkach, takich jak: stany po wypadkach zagrażających życiu, choroby przewlekłe (oficjalnie uznawane przez medycynę klasyczną za „nieuleczalne”) czy nowotwory. Działa również w nagłych sytuacjach, takich jak urazy czy infekcje. Poza tym stosuje się ją m.in.na: problemy emocjonalne, zaburzenia jedzenia, depresje, problemy z płodnością. Nasze działania niejednokrotnie okazały się skuteczną alternatywą dla zabiegów chirurgicznych.

Trudno wymienić tu wszystkie problemy, w których możemy pomóc. Podejmujemy się pomocy w niemal każdej sytuacji. Po analizie konkretnego przypadku decydujemy, czy możemy pomóc. Skontaktuj się z nami, żeby się dowiedzieć, czy możemy Ci pomóc.

Co możemy dla Ciebie zrobić?

Z Fundacją Ananda współpracują specjaliści różnych dziedzin medycyny holistycznej. Przeprowadzamy zabiegi medycyny naturalnej oraz prowadzimy wieloetapowe terapie. Proponujemy konsultacje dla osób z każdym problemem, bez ograniczeń wiekowych. Poznaj nasze usługi w zakresie terapii naturalnych.

Uzdrawianie holistyczne Poznań i Wałbrzych – w Fundacji Ananda
Skontaktuj się z nami i umów na spotkanie w naszej siedzibie.